Att vinna är underbart!

Att vinna är underbart! Speciellt när det hjälper människor att komma i arbete.

Kolla in när Post & Telestyrelsen intervjuar Mikke gällande vår innovativa mjukvara som hjälper människor att blomstra på arbetsmarknaden!

Stor shout-out till Flexénita som är eldsjälen bakom G2 Assist! 🙏

I videon berättar Mikke Selander VD på Ancon om vad PTS projektet har som syfte och vilka resultat det kan ge för personer med kognitiva funktionsvariationer.

Ancon Assist växte fram som en produkt av Ancons samarbete med Flexénita – ett företag som arbetar med att öka tillgängligheten på arbetsplatser. Målet var att ta fram en användarvänlig och individanpassad kassa, med funktioner som bland annat underlättar för personer med synnedsättningar. Flexénita har jobbat med att öka delaktigheten i kassan under flera års tid – att hitta lösningar där man anpassar tekniken efter människan, istället för att människan ska behöva anpassa sig efter tekniken. När Flexénita kom i kontakt med Ancon hade Ancon redan inlett ett samarbete med Arbetsförmedlingen.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen och Flexénita utvecklades Ancon Assist – ett visuellt kassasystem som kan anpassas efter individen, med funktioner som till exempel hörselstöd. Idag är cirka 100 kommuner trogna kunder och möjligheten att stå i kassan är öppen för en betydligt större grupp människor.

Kika på Videon där Mikke berättar om utvecklingen av Ancon G2 Assist

Här kan du läsa om Stockholms Restaurangskola som använder Ancon G2 Assist