Utbildningsdag på Butik Skrinet i Hedemora

Här tillverkar och säljer man tygprodukter av alla de slagit, manglar, väver mm. Många brukare har jobbat många år och är proffs på sömnad. Nu har de fått en ny Ancon Assist kassa och blir nu proffskassörer också. De har länge haft en äldre modell av Visuella kassan och byter nu till Ancon Assist.

Här anpassar vi kassans layout med färgknappar med siffror på för att det ska stämma överens med alla varor som är uppmärkta med motsvarande siffror.

Skrinet startades redan 1985 och namnet påminner om verksamhetens textila innehåll. Skrinet är en butik på Åsgatan 78 i Hedemora som säljer produkter som tillverkas direkt i lokalerna och i kommunens andra dagliga verksamheter. Skrinets bakgrund är att de till en början skulle serva kommunens förvaltningar med exempelvis gardiner, dukar och löpare. Sedan starten på åttiotalet har kundkretsen vuxit betydligt och numera är både privata företag och andra kommuner runt om i landet liksom privatpersoner kunder i butiken.

Skrinet köper in nya tyger varje vår och höst som kunderna kan måttbeställa gardiner ur. Man tillverkar och säljer utöver specialsydda även vävda produkter som löpare och mattor. Och det går att lämna in rent tvättgods till mangling.

Skrinet är en omväxlande daglig verksamhet med många olika uppgifter som alla delar på. Att stå i kassan kan vara en liten mattelektion där man bland annat lär sig värdet på kronor och sedlar. Kassasystemet är anpassat efter deltagarnas förutsättningar så att alla klarar av uppgiften.

Här kan du läsa om Butik Skrinet

#anconassist #flexenita #dagligverksamhet #arbetsplatsanpassning

+ 2