Kryddgården en central plats för många äldre

Idag har vi utbildning på Cafe Kryddgården i Enköpings kommun. Ancon Assist är ett självklart val här då de tidigare hade den gamla Visuella kassan. Cafet ligger inne i ett äldreboende med många fina rum för aktiviteter och samvaro. Kryddgården är en mötesplats som är öppen för alla seniorer i Enköpings kommun. Här har du möjlighet att lära känna nya människor, hitta nya intressen, röra på kroppen och aktivera knoppen, ja i stort sett allt som är bra för själen. De erbjuder ett aktivare liv och bidraga till en meningsfull vardag. Man behöver inte vara medlem eller vara bosatt här på Kryddgården för att få vara delaktig i vår gemenskap av det fysiska likväl som det sociala aktiviteterna som anordnas.

Café Kryddgården drivs av daglig verksamhet och man använder  widgit bilder på varorna då det är dessa kommunikations bildsymboler man använder i det dagliga arbetet. I cafét bakar de själva och de säljer konditorivaror till alla besökare. Vi har därför valt att lägga in widgetbilder på alla varor som de säljer.

Träffar gamla klasskamrater på samma gång

Det visar sig att jag har min gamla klasskamrat i kommunen så vi passar på att äta lunch.  Sirpa Huisma jobbar som chef i kommunen och vi är gamla kurskamrater från Arbetsterapeututbildningen. Alltid kul att ses, för det var länge sedan.

Här kan du läsa mer om Kryddgården och deras aktiviteter