Vallboden i Vallentuna överlämnar nu sin Ancon Assist kassa till ny verksamhet.

Idag är jag på Barnboden Secondhand i Vallentuna. Här öppnar en ny secondhand på Allévägen och de ska så klart använda Ancon Assist kassasystemet. Kassan har tidigare varit i en av Nytidas andra verksamhter, men då den försäljningen inte är så stor valde man att istället satsa på Secondhandbutik för barn.

Det man behöver göra när en kassa ska byta artiklar är att man måste mata in nya namn och priser och byta bilder. Allt detta gjorde vi  och det underlättade då de hade tagit egna nya bilder som jag redigerat.

Barnboden ingår i dagliga verksamheten Vallbostrand Industri & Hantverk. I dagsläget jobbar här fyra arbetstagare, men det finns plats för fler! Butiken ligger i gatuplan, det är nymålat i vitt och solen lyser in genom fönstren. Även när butiken har stängt som på fredagar finns det gott om arbetsuppgifter. Barngalgar plockas fram ur sina förpackningar, kläder stryks och sådant som inte har blivit sålt plockas bort. Kontorsarbetet består bland annat av att registrera de varor som sålts och göra listor på vilka kunder som ska hämta pengar eller kundreturer.

I Barnboden betalar kunderna kontant eller med Swish. I kassaapparaten finns tydliga bilder på de olika varugrupperna: kläder, skor, bok och leksaker så att det är enkelt att registrera varorna rätt. Här finns också bilder på olika sedelvalörer. Om en vara kostar 20 kronor och man får en 50-kronorssedel kan man i kassan se vilka sedlar och mynt som ska lämnas tillbaka.

Här kommer kunder att kunna lämna in sina barnkläder och få provision på det som blir sålt. Det finns inte bara barnkläder utan också skor, barnböcker och leksaker i utbudet. Så kika in och se vad som finns. Öppningsdag den 2 april.

Här kan du läsa om Barnboden

Se om du har en kassa i närheten där du bor