Nytt café i Sigtuna kommunhus

Nytt café i Märsta. Café Silver kommer att öppna inom kort inne på Sigtuna kommunhus. Daglig verksamhet driver cafét och kommer först o främst serva alla som jobba i huset men också välkomna besökare till kommunhuset och i väntan på kan man ta en kopp kaffe.

Idag hade vi utbildning och anpassning av kassan. Allt är inte klart i cafét med installation av kaffe maskiner, kyldiskar och annat som behövs  men det rasslar på snabbt. Idag var det förutom att jag var där även en massa hantverkare för att fixa sina uppdrag inom respektive område.

Upplevde ett stort engagemang av deltagare som var med och provade kassan när den var klar. Vi provhandlade och övade för att alla var nyfikna på hur det fungerar. Kommentaren av alla var att ”det här var ju inge svårt, det här blir jättekul att jobba med, när sätter vi igång”.

Här kommer man inte använda några kontanter alls utan bara kortläsare. vi får se vad kunderna kommer att önska, för alla har ju inte enbart kort och alla har inte heller kort, inte de personer som tillhör målgruppen LSS.

Nåväl dagen avslutades med att koppla upp kassan till internet och sedan väntar de bara på kortläsaren som dröjer ett litet tag till.

Invigning kommer sedan att vara när allt är klart.

De enda som är på plats är deltagarna som vant jobbar i köket med att baka, göra smörgåsar, städa, slänga skräp mm. Många arbetsuppgifter finns i kommunhuset.