[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Leksands kommun väljer att investera i tillgängliga arbetsplatser inom omsorgen

I slutet av december var jag i Leksands kommun och gjorde en installation av Ancon Assist i butiken Affärn. Det är en butik som ligger centralt på gågatan i staden och där många besökare kommer för att köpa presentartiklar mm. Under många år har de jobbat med den gamla Visuella kassan som nu inte längre fungerar. Det visuella stödet har gjort att många personer som annars känner sig osäkra på att räkna pengar eller som blir stressade av att stå bakom kassan har kunnat känna avlastning av det visuella stödet och de visuella kontanterna som visas på skärmen. Nu med Ancon Assist har det blivit ännu mer tillgängligt och enkelt att jobba. eftersom det är många varor i butiken måste man också planera och tänka ut hur man skall lägga in alla artiklar på bästa sätt och med smartaste prismärkningen  för att göra arbetet så enkelt som möjligt för alla kassörer.

Lättare att hantera kortläsare än kontanter

Nu är introduktion gjord och alla varor är på plats. Redan dagen efter valde man att köra skarpt läge för försäljning dels för att det bara är några dagar kvar till jul men också för att arbetet måste rulla på. Nytt är att de startar med kortläsare eftersom många kunder gärna vill handla på kort och för att det rent generellt blivit mindre hantering av kontanter.  När några kassörer testade systemet kände några  att det var enklare att ta betalt med kort än att räkna pengar, även om stödet för att se pengar också finns.

Tillverkning av eget papper

Jag fick en fin presentation och visning av hur de tillagar eget papper i butiken som sedan säljs till kunden. Allt börjar med att en person river papper som sedan lägga i blöt och man blandar med en massa. Allt läggs sedan i press för att torka. Ett mycket spännande arbete som verkligen är handgjort.

Om du vill läsa mer om Ancon Assist och var kassan finns i landet hittar du det här 

Just denna dagen snöade det så vackert och julkänslan infann sig direkt.

Önskar dig en God Jul!

/susanne

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]