Månadens app- ResLedaren ökar tillgängligheten i samhället

Då jag reser en hel del i landet och har utbildningar i Ancon Assist är det viktigt för mig att jag både hittar och kommer i rätt tid till dem jag ska besök. Då använder jag en av mina favoritappar, som hjälper mig att hitta till nya platser. Det är appen ResLedare som jag nog kan säga är en av mina mest använda appar i min mobiltelefon.

ResLedaren är en gratis mobilapp för iPhone och Android som gör det så lätt som möjligt för så många som möjligt att resa i kollektivtrafiken. Den liknar en vanlig reseplanerare, men har det lilla extra. Till exempel smarta påminnelser om när det är dags att gå hemifrån, vad du ska ha med dig och när det är dags att plinga. Så att du kan tänka på annat. Resledaren är bra för alla, men speciellt utvecklad för personer med kognitiv funktionsnedsättning.

Vad kan ResLedaren göra då?

Här finns samlat kompenserande strategier för vanliga svårigheter inför och under resande med kollektivtrafiken i ResLedaren. På så vis behöver inte användaren använda en mängd olika hjälpmedel inför och under en resa. Att titta i sin mobiltelefon under resan är inte heller utmärkande på något sätt – det gör faktiskt de flesta andra på resan också. Genom att ResLedaren visar dig var du ska gå av, byta buss/tunnelbana och hur du hittar till slutmålet ger den dig svar på många frågor som kan vara svåra att formulera och ställa till omgivningen. Att man kan ta sig mellan platser är en viktig förutsättning för att kunna vara delaktig i samhället.

Jag använder ResLedaren varje dag när jag reser i kollektivtrafiken, den är så enkel och fungerer i hela landet, det är smart.  Om du inte känner till den så tycker jag du ska ladda ned den, den är gratis. Testa den och se vad du tycker!

Här hittar du den och kan ladda ned den

På Flexénitas nyhetssida kan du läsa fler intressanta inlägg