Ny webbsida om Kognitivt Stöd

Den här sidan har jag nyss fastnat för eftersom jag också jobbar med kognition och kognitiva hjälpmedel. Här får du också en massa bra tips på den nystartad hemsida som heter http://kognitivtstod.se och tillhörande instagramkonto https://www.instagram.com/kognitivtstod/.

Där delar Mattio, som är arbetsterapeut, och  Linnéa som är psykolog,som ger  exempel på olika typer av kognitivt stöd. Kognitivt stöd är gemensamt område för många av oss som jobbar med människor med olika funktionsvariationer och min tanke är att försöka dela så mycket som möjligt till dig som du kan ha nytta av i ditt vardagsarbete.

Apptips för slarviga studenter

Nu har Mattio  börjat plugga till arbetsterapeut på Karolinska Institutet! Då behöver man rutiner och hjälpmedel för att strukturera allt som ska göras.  Men tack vare mobilen kan man bli fantastiskt organiserad! Hon har en Samsung Galaxy full av appar som verkligen förenklar hennes liv.

Hur ser det ut i din app?

Har du några smarta appar som ger dig bra stöd i vardagen?  *Dela gärna dela dem på deras webbsidor eller Instagram. Du får också gärna del dina tips på Flexenitas Facebooksida

Är du intresserad av andra nyheter hittar du dem i nyhetsflödet här