Kan alla stå i kassan?

Att stå och jobba som kassör är något som många personer med funktionsnedsättningar inte tror är möjligt, just för att man kanske har dyslexi, dyskalkyli, minnessvårigheter, utvecklingsstörning mm. Dessvärre är vår normalbild av att stå i en kassa att det är svårt, man är rädd för att göra och räkna fel, att bli stressad om det är mycket folk mm. Många jobbcoacher, arbetsförmedlare, affärsidkare mfl.tänker också att det inte är möjligt att erbjuda kassörsjobb till en person med funktionsnedsättning, för man vill inte utsätta varken personen själv eller ägaren för att det ska bli problem på något sätt.

Det många inte känner till är att det finns ett kassasystem som är tillgängliga för alla kassörer oavsett funktionsvariationer eller ej. Och det är just det jag jobbar med till vardags och skapar nya möjligheter på arbetsplatser. Det ÄR möjligt,  men runt ett kassasystem så följer en hel del ekonomirutiner, ergonomi, helhetstänk mm som också måste inventeras och framförallt utgå från användarens behov som fokus. Och det kan du få hjälp med.

Du får gärna kika in i bloggen, ladda ned guider och se vad du behöver tänka på och kan göra för att öka tillgängligheten.

Och tveka inte att höra av dig!

Läs och ladda ned guider och spännande läsning om Ancon Assist

Här kan du också läsa om hur Flexénita jobbar med anpassningar i arbetet

#anconassist #ancon #flexenita #tillgänglighet #delaktighet