Arbetsmarknadsenheten i Trosa största secondhandbutiken

Idag är det Återvinningsbutiken i Trosa kommun som startar upp med Ancon Assist kassa.  Arbetsmarknadsenheten är den största secondhandbutiken i Trosa. Det stora rymliga lokaler med palts för secondhand produkter med ett spännande sortiment. Återvinningsbutiken ingår i Arbetsmarknadsenheten (AME), en kommunal verksamhet organiserad under Kultur-, fritids-, teknik- och servicekontoret. Nu investerar de i tillgänglighet för alla kassörer med en Ancon Assist kassa som gör arbetet mindre stressigt och minskar risken för missförstånd.

Kortläsare är en anpassning som underlättar hanteringen av pengar

Uppdraget är att stödja personer som av olika anledningar har/haft svårt att närma sig arbetsmarknaden. Detta gör de bla genom arbetsträningar och praktik inom och utanför kommunens verksamhet. De arbetar utifrån metoden Supported Employment. Att använda kortläsare underlättar hanteringen av pengar och minskar risken för felslag.

På utbildningsdagen var flertalet deltagare med för att lära sig att hantera kassan och det tar högst 5 minuter att förstå hur själva försäljningen går till. Det är sedan genomgång av de ekonomiska funktionerna som att skriva ut z rapporter, välja växelkassa, skriva månadsrapporter, göra återköp, lägga in rabatter mm som vi också går igenom

Läs guiden Kan alla står i kassan?

Flexénita med Susanne har flertalet kassor ute i landet så det finns många arbetsplatser att besöka för att se och höra vad användarna säger om kassan.