Återvinningsbutiken Startpunkten i Örnsköldsvik

En spännande kreativ dag med utbildning och anpassning av AnconG2Assist på Startpunkten i Örnsköldsvik hade jag i veckan.

Startpunkten erbjuder praktiskt arbete inom olika verksamheter på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik. Deltagarna får professionel coachning av yrkeskunnig personal och språkträning vid behov inom enhetens olika verksamheter.

Startpunktens röda tråd är återvinning som sker i samverkan med MIVA (kommunens fem återvinningscentraler).Det som hanteras i verksamheten säljs i Startpunktens återvinningsbutik. En viss del som säljs är även nyproduktion, till exempel möbler och textil.

Startpunkten är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och kommunens Välfärdsförvaltning. Till Startpunkten kommer personer som är långtidsarbetslösa och har försörjningsstöd eller rehabiliteringsersättning. Förutom praktik och kortare kurser kan deltagarna också arbeta i Startpunktens återvinningstält på Må återvinningscentral.

I Startpunktens tält på Må återvinningscentral lämnar privatpersoner saker som de inte längre vill ha kvar. Port 5 hämtar gods från tältet varje vardag som sedan sorteras, tvättas, lagas och säljs i Startpuntkens återvinningsbutik. En viss del av godset demonteras och tas tillbaka till Må för återvinning. Till Startpunktens mottagning på våra återvinningscentraler kan du lämna möbler och heminredning som du tröttnat på. De som deltar i Startpunktens verksamhet renoverar sedan möblerna för att sälja dem som ”nya” i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5. Det som är skräp för en är ett fynd för er annan!

Följ startpunkten här

I karlskrona finns en Ancon G2 kassa