Nu är det dags att investera i tillgänglighet

Nu är det dags att investera i tillgänglighet! Många företag vill göra sina lokaler tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar, men är osäkra på hur de ska gå tillväga rent praktiskt. När man jobbar med tillgänglighet är det viktigt att alltid se till arbetsplatsens – och medarbetarnas – specifika behov. I blogginlägget på länken nedan går vi igenom hur företag ska tänka när de investerar i ökad tillgänglighet, från start till mål!

När man jobbar med tillgänglighet är det viktigt att se till helheten. Ett vanligt misstag är att man gör en separat kraftansträngning, utan att först identifiera verksamhetens specifika behov. Att man till exempel placerar en ramp vid arbetsplatsens entré – utan att tänka på att lokalen är full med höga trösklar som en rullstol inte kan ta sig över. Kom ihåg att varje arbetsplats är unik! Det finns ingen generell “one size fits all”.

När du har tagit första steget och kartlagt behoven, är det dags att verkställa projektet. Har ni till exempel valt att investera i ett nytt kassasystem? Se då till att ha en utförlig utbildning med all personal som ska använda det. En funktionsnedsättning ska inte behöva vara ett hinder som påverkar arbetsförmågan, ge alla medarbetare samma förutsättningar att göra ett bra jobb. Om du lär upp samtlig personal korrekt behöver du inte göra det mer än en gång – och arbetsgivaren behöver inte ständigt vaka över dem för att kontrollera att de gör rätt.

Dags att investera i tillgänglighet på riktigt

Så säljer du mer med ökad tillgänglighet