I dag är det vernissage för särskilt inbjudna av kollektionen SOMMAR 2019 på Papperian i Växjö. Med start i februari 2019 kommer unika och färgstarka mönster, utformade av deltagare vid daglig verksamhet i Växjö, att synas i IKEA-varuhus över hela världen.

IKEA ville ha färgglada, starka mönster och uttryck till sommarkollektionen 2019 och hittade rätt hos denna grupp konstnärer som jobbar med papper, textil och skulptur. Totalt är det 26 konstnärer, kända för sin kreativa förmåga och unika formspråk, som har deltagit i produktionen.

– För att kunna erbjuda produkter som tilltalar de många olika människorna måste vi arbeta med många olika konstnärer och även leta efter talanger utanför de mer traditionella designarenorna, säger Sara Ottosson, produktutvecklare på IKEA of Sweden. Genom det här samarbetet har IKEA lyckats hitta ett unikt formspråk som passar perfekt i kollektionen.

Samarbetet mellan de dagliga verksamheterna Papperian och Textilgruppen och IKEA inleddes 2016. Ett antal sammankomster och kreativa workshops har under åren genomförts för att skapa de alster som sedan omvandlats till unika IKEA-mönster av en art director. Mönstren återfinns nu på produkter så som keramikfigurer, kökshanddukar, och servetter.

Om du besöker butiken använder de en Ancon Assist kassa för att öka tillgängligheten i arbetet för alla kassörer. Den har bilder för att enklare hitta varje produkt och den har betalsystem där kassören ser exakt hur mycket pengar som kunden ska ha tillbaka. Behöver man höra vad man ska betala finns det möjlighet att få det uppläst för kunden. Likväl är det ett bra stöd för kassören om man är osäker på att man räknat rätt.

Det finns fantastiska fina produkter att köpa och det ska bli väldigt roligt att se dem på IKEA i sommar med alla fina mönster.

Här kan du läsa mer om Papperian

Här kan du följa arbetet på Papperians Facebooksida

Här läser du mer om Ancon Assist kassasystem