[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Strandgården i Katrineholm byter kassasystem

Dagens utbildning hade jag på Standgården i Katrineholm som byter kassasystem till Ancon Assist. Det är ett äldreboende meden  cafeteria som ligger central i byggnaden. Idag var det stängt för kunderna när vi har utbildningen och ska programmera kassan och fyllda Ancon Assist med artiklar. Tidigare har man jobbat med den gamla Visuella kassan som nu gått ur tiden och som till slut slutande att fungera.

En av de viktigaste sakerna vi gör

En av de viktigaste sakerna vi gör är att lägga in alla artiklar och priser. Sedan när det kommer till att välja bilder resonerar vi för och nackdelar med hur artiklarna ska åskådliggöras på bästa sätt för att de ska vara förståbara och igenkännliga. Ibland kan vi använda bilder jag har från min databas och ibland fotar vi och skapar bilder på plats.

Tur det finns vaktmästare som har verktyg…fick skruva lite kunddisplay idag igen. Imorgon kör de i skarpt läge.

Cafét har stort utrymme så det finns plats för många att delta. De håller för tillfället på att bygga ut äldreboendet vilket kommer att innebära fler arbetstillfällen också för cafépersonalen som driver verksamheten som en daglig verksamhet. På kvällar och helger pågår en rad aktiviteter av olika slag bla uppträdande av olika slag. Här är det dansuppvisning på gång 

Caféet drivs av Katrineholms kommun Resurscenter, Daglig verksamhet. Här jobbar handledare och deltagare 5 dagar i veckan. De bakar, går upp till avdelningarna med cafévaror, städar, diskar, lagar smörgåsar mm. Ofta tar de upp beställningar inför konferenser och andra aktiviteter och då blir det många arbetsuppgifter för samtliga.

Att stå i kassan är ju en av de arbetsuppgifter som blir fullt möjligt för samtliga och som underlättar räkneoperationer och andra knapptryckningar genom att systemet är noga genomarbetat.

Här kan du följa Resurscenter och se deras verksamheter och aktiviteter 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Här kan du läsa mer om Ancon Assist