Välkommen till DigiJag Galan  2 februari 2021 kl 19:00-20:30 i datorn, surfplattan eller mobilen.

Projektet DigiJag som FUB har tagit fram ihop med Begripsam, och Axess Lab kommer nu presenteras i DigiJag galan. Här kommer de visa den digitala miljö som utvecklat för att mötas, dela och ta emot information. Miljön är enkel att använda för personer med måttlig intellektuell funktionsnedsättning. I projektet har det också varit en distanskurs (Anpassad IT) för tolv personer med måttlig utvecklingsstörning på Mora folkhögskola.

På Digijag Galan kommer Du få information om

DigiJag– en digital kognitivt tillgänglig lärmiljö för skolan och för vardagen.Du får träffa deltagare på kursen Anpassad IT, lyssna på beslutsfattare, experter och lärare. Och så ska vi sjunga och dansa tillsammans! Frågor? Kontakta Kerstin Gatu, kerstin.gatu@morafhsk.se.

Mora Folkhögsskola har en 2-årig kurs på distans för dig som gått gymnasiesärskola.

Studietakten är 50% med träffar på Mora folkhögskolan en gång per månad. Där får eleven bo på skolan och vi har personer som kan hjälpa dig på kursen, på kvällar och på natten. Läs mer om detta under fliken boende. Mellan träffarna har eleverna hemuppgifter och vi träffas på nätet.

Eleverna behöver hyrköpa en anpassad dator under kursen-tiden. Skolan skaffar datorn som du får på första träffen. Under kursen får eleverna lära dig att skicka e-post, jobba med bilder och film, vara på Internet och mycket mer. Datorn använder vi som verktyg.

Här kommer du kunna se Galan

Läs inlägget Så designar du e-tjänster